Receptbeskrivning
Snabb-levain-bröd
P D via AlltomMat.se
Ingredienser
för
8 g färsk jäst
7 dl kallt vatten
1 msk honung
12 dl vetemjöl special
2 dl siktad dinkel
7 dl kallt vatten
1 msk honung
12 dl vetemjöl special
2 dl siktad dinkel
Beskrivning
1. Smula jästen i en bunke. Häll på lite av det kalla vattnet och rör tills jästen har lösts upp. Tillsätt resten av vattnet, honung, salt och de båda mjölsorterna. Arbeta ihop till en smidig, lös deg ca 1 minut. Låt degen jäsa övertäckt i rumstemperatur 10–12 timmar.
2. Häll upp degen på en väl mjölad arbetsbänk. Strö över rikligt med mjöl. Vik ihop degens fyra hörn mot mitten. Lägg degen med skarven nedåt på ett bakplåtspapper. Låt jäsa under bakduk ca 30 min. Sätt ugnen på 250° och sätt samtidigt in en plåt så att den blir varm.
3. Dra över papperet med degen till den heta plÃ¥ten och grädda brödet i nedre delen av ugnen ca 20 min. Sänk värmen till 225° och grädda ytterÂligare ca 25 min. LÃ¥t brödet svalna utan bakduk pÃ¥ galler.
2. Häll upp degen på en väl mjölad arbetsbänk. Strö över rikligt med mjöl. Vik ihop degens fyra hörn mot mitten. Lägg degen med skarven nedåt på ett bakplåtspapper. Låt jäsa under bakduk ca 30 min. Sätt ugnen på 250° och sätt samtidigt in en plåt så att den blir varm.
3. Dra över papperet med degen till den heta plÃ¥ten och grädda brödet i nedre delen av ugnen ca 20 min. Sänk värmen till 225° och grädda ytterÂligare ca 25 min. LÃ¥t brödet svalna utan bakduk pÃ¥ galler.
Visningar: 536
Inlagt 2012-02-02 16:23:23

