Receptbeskrivning
Rå äppelsallad
Ingredienser
för
Beskrivning
elsallad med
Rà äPP __
ärtskott och rod mangold
6 port I Under 15 min
4 syrliga äpplen
(t ex Granny Smith)
2 msk färskpressad citronjuice
finrivet skal av 1/2 citron
1 msk repad och grovhackad mejram
2 msk olivolja
ca 50 g ärtskott
l påse röda mangoldskott (à 70 g)
flingsalt
1. Dela, kärna ur och skär äpplena i tunna skivor.
Lägg dem i en skål och blanda med citronjuice
och -skal, mejram och olja.
Z. Skär bort den nedre delen på ärtskotten, spara
några ärtskott till garnering. Blanda äppelskivorna
med ärt- och mangoldskott. Toppa med ärtskott
L
och flingsalt och servera genas
Detta är ett recept fràn Buffé nr 10 2009
Näringsvärde per portion:
d t 5,3 g. Fett 4,5 8
Energi 66 kcal. Protein 0,7 g. Kolhy ra
Rà äPP __
ärtskott och rod mangold
6 port I Under 15 min
4 syrliga äpplen
(t ex Granny Smith)
2 msk färskpressad citronjuice
finrivet skal av 1/2 citron
1 msk repad och grovhackad mejram
2 msk olivolja
ca 50 g ärtskott
l påse röda mangoldskott (à 70 g)
flingsalt
1. Dela, kärna ur och skär äpplena i tunna skivor.
Lägg dem i en skål och blanda med citronjuice
och -skal, mejram och olja.
Z. Skär bort den nedre delen på ärtskotten, spara
några ärtskott till garnering. Blanda äppelskivorna
med ärt- och mangoldskott. Toppa med ärtskott
L
och flingsalt och servera genas
Detta är ett recept fràn Buffé nr 10 2009
Näringsvärde per portion:
d t 5,3 g. Fett 4,5 8
Energi 66 kcal. Protein 0,7 g. Kolhy ra
Visningar: 382
Inlagt 2013-07-27 07:51:22






30 min