Receptbeskrivning

Renskavsgryta med kryddiga hjortron

Ingredienser för
2 frp renskav fryst 2 pkt a 240g
2 st gul lök
2 st äpple fast sort
200 g shiitakesvamp
4 tsk ingefära
3 st vitlök
2 tsk torkad mynta
2 frp kokosmjölk
koriander till garnering
250 g hjortron
1 st chili
ingefära
kryddnejlika
stjärnanis


  45 min
 SvÃ¥righet: Lätt
Beskrivning
1. Skala och finhacka löken. Dela, kärna ur och hacka äpplena. Skär svampen i mindre bitar.
2. Fräs löken mjuk i smör. Tillsätt renskav och svamp, stek 3-4min tills allt fått fin färg.
3. Tillsätt äpple, ingefära, pressad vitlök, mynta och kokosmjölk. Rör om och låt koka någon minut. Krydda med salt och peppar.
4. Lägg upp en hög med renskav i varma halvdjupa tallrikar. Häll på såsen och garnera med koriander. Servera med kryddiga hjortron och sallad.

Kryddiga hjortron:
Finhacka en röd chili. Koka upp 1pkt, 250g, frysta hjortron med 1msk vatten. Tillsätt chilin, 2tsk finriven ingefära, 3-4 kryddnejlikor och 3-4 stjärnanis. Låt koka ca 3min. Ställ kallt.

Recept från "Sveriges nya landskapsrätter"-Ica.

Visningar: 458
Inlagt 2013-07-27 07:52:12