Receptbeskrivning

Köttfärsbiff med fetaost och tomatsås med örter

Ingredienser för
0.5 dl ströbröd
1.5 dl vatten
400 g köttfärs
1 tsk salt
1 krm svartpeppar, nymald
100 g fetaost
1 msk smör, till stekning
1 st gul lök, stor, hackad
1 st vitlöksklyfta, pressad
1 msk olja
1 burk tomater, krossade, 400 g
0.5 tsk salt
1 tsk strösocker
2 msk örtkryddor provencale
800 g potatis
1 msk smör
1 msk olja
1 tsk salt


  0 min
 SvÃ¥righet: Medel
Beskrivning
1. Sätt ugnen på 225°. Skala och klyfta potatisen. Lägg fettet i en långpanna. Salta och stek potatisen ca 30 min.
2. Låt ströbrödet svälla i vattnet ca 10 min.
3. Fräs under tiden lök och vitlök mjuk i oljan. Tillsätt tomatkross. Koka ihop ca 10 min utan lock. Smaka av med salt, socker och örtkryddor.
4. Blanda köttfärs, salt och peppar med ströbrödet. Tärna osten och tillsätt den. Forma till 4 stora biffar. Stek dem i smör ca 5 min på var sida. Servera med varm sås och klyftpotatis.

Visningar: 424
Inlagt 2013-07-27 15:03:55