Receptbeskrivning

Sej med ljummen kålsallad samt senapsvinegrett

Ingredienser för
280 g sej
300 g savojkål
300 g spetskål
360 g potatis
1 st lök (120 g)
240 g knippmorötter
1 vitlök
20 g vinäger
0.75 msk senap
1 msk olivolja
2 msk vatten


  0 min
 SvÃ¥righet: Medel
Beskrivning
1. Koka potatisen.
2. Sätt varmluftsugnen på 120 grader eller 150 grader för vanlig ugn. Salta Sejen och sätt in i ugnen.
3. Strimla Savoykål och lök samt vitlöken. Skala och koka morötterna i lättsaltat vatten till "al dente", skölj i kallt vatten. Sautere savojkålen och spetskålen med lök och vitlök till de blir mjuka men inte får färg. Skär samtidigt ner morötterna i mindre bitar och tillsätt dem i kålsalladen.
4. Blanda vinegretten och smaka av med salt och peppar.
5. Ta ut fisken och känn med potatissticka om den färdig. Lägg upp och arrangera på tallriken och servera.

Visningar: 488
Inlagt 2013-07-31 13:53:48