Receptbeskrivning
Sej med ljummen kålsallad samt senapsvinegrett
Ingredienser
för
280 g sej
300 g savojkål
300 g spetskål
360 g potatis
1 st lök (120 g)
240 g knippmorötter
1 vitlök
20 g vinäger
0.75 msk senap
1 msk olivolja
2 msk vatten
300 g savojkål
300 g spetskål
360 g potatis
1 st lök (120 g)
240 g knippmorötter
1 vitlök
20 g vinäger
0.75 msk senap
1 msk olivolja
2 msk vatten
Beskrivning
1. Koka potatisen.
2. Sätt varmluftsugnen på 120 grader eller 150 grader för vanlig ugn. Salta Sejen och sätt in i ugnen.
3. Strimla Savoykål och lök samt vitlöken. Skala och koka morötterna i lättsaltat vatten till "al dente", skölj i kallt vatten. Sautere savojkålen och spetskålen med lök och vitlök till de blir mjuka men inte får färg. Skär samtidigt ner morötterna i mindre bitar och tillsätt dem i kålsalladen.
4. Blanda vinegretten och smaka av med salt och peppar.
5. Ta ut fisken och känn med potatissticka om den färdig. Lägg upp och arrangera på tallriken och servera.
2. Sätt varmluftsugnen på 120 grader eller 150 grader för vanlig ugn. Salta Sejen och sätt in i ugnen.
3. Strimla Savoykål och lök samt vitlöken. Skala och koka morötterna i lättsaltat vatten till "al dente", skölj i kallt vatten. Sautere savojkålen och spetskålen med lök och vitlök till de blir mjuka men inte får färg. Skär samtidigt ner morötterna i mindre bitar och tillsätt dem i kålsalladen.
4. Blanda vinegretten och smaka av med salt och peppar.
5. Ta ut fisken och känn med potatissticka om den färdig. Lägg upp och arrangera på tallriken och servera.
Visningar: 545
Inlagt 2013-07-31 13:53:48

