Receptbeskrivning

Kladdkaka med vit choklad

Ingredienser för
2 st ägg
2 dl socker
100 g smör
100 g vit choklad
1 st skalet och saften av en lime
2.5 dl vetemjöl


  30 min
 SvÃ¥righet: Lätt
Beskrivning
Sätt ugnen på 200 grader. Vispa ägg och socker riktigt pösigt. Smält smöret och bryt ner chokladen i bitar. Rör till en jämn smet. Rör sedan ner smöret och chokladen i äggsmeten. Riv skalet av en lime, endast det gröna skalet ska komma med och pressa ut saften. Blanda ner i smeten. Sikta därefter i mjölet och blanda till en slät smet. Häll sedan smeten i en smord form med löstagbara kanter. Grädda i 10-15 minuter i nedre delen av ugnen. Kakan ska inte få någon färg och den ska kännas kladdig när du tar ut den. Servera kladdkakan med lättvispad grädde, bär, vallmofrön och rivet limeskal.

Visningar: 3114
Inlagt 2013-07-28 18:04:08