Receptbeskrivning
Falukorvswok med bambuskott
Per Nilsson via Ica.se
Ingredienser
för
550 g falukorv
1 burk skivade bambuskott (Ã 227 g)
2 röda paprikor
2 rödlökar
1 msk olja
2 tsk malen ingefära
3 msk honung
2 tsk sambal oelek
2 msk vitvinsvinäger
salt och peppar
4 prt risnudlar
1 burk skivade bambuskott (Ã 227 g)
2 röda paprikor
2 rödlökar
1 msk olja
2 tsk malen ingefära
3 msk honung
2 tsk sambal oelek
2 msk vitvinsvinäger
salt och peppar
4 prt risnudlar
Beskrivning
Skär falukorven i stavar. Häll av vätskan från bambuskotten.
Dela, kärna ur och skiva paprikorna, Skala och skiva löken.
Fräs korven i oljan i en stor stekpanna eller wok. Tillsätt ingefära och grönsaker. Stek några minuter. Blanda i honung, sambal och vinäger. Låt allt bli varmt och smaksätt med salt och peppar.
Koka nudlarna efter anvisningen på förpackningen.
Servera korven med nudlar.
Dela, kärna ur och skiva paprikorna, Skala och skiva löken.
Fräs korven i oljan i en stor stekpanna eller wok. Tillsätt ingefära och grönsaker. Stek några minuter. Blanda i honung, sambal och vinäger. Låt allt bli varmt och smaksätt med salt och peppar.
Koka nudlarna efter anvisningen på förpackningen.
Servera korven med nudlar.
Visningar: 512
Inlagt 2013-07-30 13:22:26