Receptbeskrivning
Äppelmuffins med smulkrisp
Ingredienser
för
2 st små äpplen, valfri sort
1 msk smör
2 msk råsocker
0.5 msk kanel
30 g smör, kallt
2 msk havregryn
2 msk hackade pecannötter
2 msk råsocker
0.5 msk vetemjöl
2 st ägg
1.5 dl råsocker
100 g smör
2 dl mjölk, 3 %
2 tsk vaniljsocker
4 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
12 st muffinspappersformar, 7-8 cm i diameter
1 msk smör
2 msk råsocker
0.5 msk kanel
30 g smör, kallt
2 msk havregryn
2 msk hackade pecannötter
2 msk råsocker
0.5 msk vetemjöl
2 st ägg
1.5 dl råsocker
100 g smör
2 dl mjölk, 3 %
2 tsk vaniljsocker
4 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
12 st muffinspappersformar, 7-8 cm i diameter
Beskrivning
1. Sätt ugnen på 175 grader. Kärna ur och skär äpplena i centimeterstora bitar.
2. Stek bitarna i smör och råsocker och pudra över kanel mot slutet. Ställ äppelbitarna åt sidan.
3. Blanda ihop alla ingredienserna till smuldegen och ställ åt sidan.
4. Vispa upp ägg och socker till smeten i en bunke. Smält smöret i en kastrull eller i mikron, tillsätt mjölken och rör ned i äggblandningen.
5. Blanda de torra ingredienserna i en separat bunke, vänd ned och rör ihop till en jämn smet.
6. Ställ muffinsformarna i en muffinsplåt och fördela smeten i dem, lägg på äppelbitar och toppa med smuldeg. Grädda i ugnen i 20-25 minuter.
2. Stek bitarna i smör och råsocker och pudra över kanel mot slutet. Ställ äppelbitarna åt sidan.
3. Blanda ihop alla ingredienserna till smuldegen och ställ åt sidan.
4. Vispa upp ägg och socker till smeten i en bunke. Smält smöret i en kastrull eller i mikron, tillsätt mjölken och rör ned i äggblandningen.
5. Blanda de torra ingredienserna i en separat bunke, vänd ned och rör ihop till en jämn smet.
6. Ställ muffinsformarna i en muffinsplåt och fördela smeten i dem, lägg på äppelbitar och toppa med smuldeg. Grädda i ugnen i 20-25 minuter.
Visningar: 358
Inlagt 2012-02-03 16:50:44

