Receptbeskrivning
Leilas rosmarinkex med parmesan
Gabriella A via Recept.nu
Ingredienser
för
4 dl vetemjöl
150 g smör
100 g parmesanost
0.5 dl mjölk
1 tsk salt
1 tsk bakpulver
1 krm bikarbonat
2 msk rosmarin, torkad
150 g smör
100 g parmesanost
0.5 dl mjölk
1 tsk salt
1 tsk bakpulver
1 krm bikarbonat
2 msk rosmarin, torkad
Beskrivning
1. Riv parmesanosten.
2. Blanda sedan alla ingredienser förutom havssaltet och hälften av rosmarinen i en bunke.
3. Arbeta i maskin 6 minuter på låg hastighet, eller knåda tills degen är fast.
4. Dela upp degen i två lika stora stycken.
5. Forma degarna till två rullar.
6. Rulla degen i havssalt och rosmarin.
7. Sätt på ugnen på 200 grader.
8. Lägg degarna i plastfolie och lägg dem i kylen i 10 minuter.
9. Ta ut och skiva kakorna i 0,5 cm tjocka skivor.
10. Lägg skivorna på en plåt och grädda dem i ca 10-15 minuter.
2. Blanda sedan alla ingredienser förutom havssaltet och hälften av rosmarinen i en bunke.
3. Arbeta i maskin 6 minuter på låg hastighet, eller knåda tills degen är fast.
4. Dela upp degen i två lika stora stycken.
5. Forma degarna till två rullar.
6. Rulla degen i havssalt och rosmarin.
7. Sätt på ugnen på 200 grader.
8. Lägg degarna i plastfolie och lägg dem i kylen i 10 minuter.
9. Ta ut och skiva kakorna i 0,5 cm tjocka skivor.
10. Lägg skivorna på en plåt och grädda dem i ca 10-15 minuter.
Visningar: 498
Inlagt 2012-02-04 09:35:15

