Receptbeskrivning
Sommargryta med falukorv
Ingredienser
för
600 falukorv
3 msk smör
2.5 msk vetemjöl
3 dl hönsbuljongtärning(ar)
2 dl mjölk
1 dl vispgrädde
1.5 msk senap grovkornig
salt
peppar
1 st morot/morötter strimlad
2 msk bladpersilja strimlad
2 dl salladskål strimlad
3 msk smör
2.5 msk vetemjöl
3 dl hönsbuljongtärning(ar)
2 dl mjölk
1 dl vispgrädde
1.5 msk senap grovkornig
salt
peppar
1 st morot/morötter strimlad
2 msk bladpersilja strimlad
2 dl salladskål strimlad
Beskrivning
Tillagning:
1. Fräs vetemjöl i smör och späd med buljong, mjölk och grädde. Koka ihop i ett par minuter. Vispa ner senap och smaka av med salt och peppar.
2. Lägg i lök och morötter i såsen och låt dem koka med i 3-4 minuter.
3. Skär falukorven i stavar och stek dem i smör. Blanda ner dem med grönsakerna samtidigt som salladskålen. Hetta upp och servera med nykokt färsk potatis. Strö lite fint strimlad bladpersilja över.
1. Fräs vetemjöl i smör och späd med buljong, mjölk och grädde. Koka ihop i ett par minuter. Vispa ner senap och smaka av med salt och peppar.
2. Lägg i lök och morötter i såsen och låt dem koka med i 3-4 minuter.
3. Skär falukorven i stavar och stek dem i smör. Blanda ner dem med grönsakerna samtidigt som salladskålen. Hetta upp och servera med nykokt färsk potatis. Strö lite fint strimlad bladpersilja över.
Visningar: 650
Inlagt 2012-02-04 11:34:16

