Receptbeskrivning
			
			
			
			Ugnsbakad kyckling med klyftpotatis
Ingredienser  
						 för 						
											
	
						
							  4–6 kycklingfiléer 
1 dl olivolja
6 skivade vitlöksklyftor
2 tsk chiliflakes
rivet skal och saft av 2 citroner
1 tsk nymalen svartpeppar
6 potatisar
salt
hackad bladpersilja
						
					1 dl olivolja
6 skivade vitlöksklyftor
2 tsk chiliflakes
rivet skal och saft av 2 citroner
1 tsk nymalen svartpeppar
6 potatisar
salt
hackad bladpersilja
Beskrivning
					
						1. Blanda olivolja, vitlök, chili, citronsaft och skal i en bunke. Lägg ner kycklingfiléerna och låt marinera över natten. 
2. Sätt ugnen på 225 grader. Skala och klyfta potatisen.
3. Koka klyftorna i lättsaltat vatten i cirka 10 minuter, de ska vara nästan klara.
4. Låt dem rinna av och lägg ut dem i en ugnsfast form tillsammans med kycklingfiléerna. Häll över lite av marinaden, salta och blanda runt potatis och kyckling.
5. Stek i ugn i 30–40 minuter eller tills kycklingen är genomstekt och fått färg. Strö över lite bladpersilja.
					
										2. Sätt ugnen på 225 grader. Skala och klyfta potatisen.
3. Koka klyftorna i lättsaltat vatten i cirka 10 minuter, de ska vara nästan klara.
4. Låt dem rinna av och lägg ut dem i en ugnsfast form tillsammans med kycklingfiléerna. Häll över lite av marinaden, salta och blanda runt potatis och kyckling.
5. Stek i ugn i 30–40 minuter eller tills kycklingen är genomstekt och fått färg. Strö över lite bladpersilja.
Visningar: 526
Inlagt 2013-07-31 06:50:02
				
					
			





  0 min