Receptbeskrivning

Chokladmousse

Ingredienser för
2 st ägg
0.75 dl socker
50 g mörkchoklad, 70 %
1.5 dl vaniljyoghurt
2 dl hallon plus 4 till garnering
2 tsk florsocker


  0 min
 SvÃ¥righet: Medel
Beskrivning
1. Dela äggen i gulor och vitor. Vispa gulorna och socker med elvisp till en tjock smet.
2. Finhacka och smält chokladen i mikro eller vattenbad. Låt svalna något och blanda ner i äggsmeten. Vänd ner yoghurten och blanda väl.
3. Vispa äggvitorna till fast skum och vänd försiktigt ner den i chokladblandningen. Fyll 4 glas med moussen.
4. Mixa och passera hallonen smaka av med florsocker.

5. Häll purén över chokladmoussen.
Garnera med hallon


Visningar: 250
Inlagt 2012-02-04 11:48:43