Receptbeskrivning
Bullar fyllda med söt bönpasta och en smak av grönt te
Ingredienser
för
Deg
195 g vetemjöl 1 msk socker
1.5 msk macha (japanskt grönt te pulver)
1 msk macha sirap
20 ml grädde
130 ml mjölk
15 g smör
1 tsk torrjäst
Fyllning
175 g söt röd bönpasta (5x35g)Beskrivning
5 st.
Blanda de torra ingredienserna i en bunke. Smält smöret, häll i grädden och mjölken och värm till 40 grader. Blanda i mjölken lite i taget, det kan hända att allt inte behövs. Knåda i ca 10 min till en jämn och fin deg som släpper kanterna. Låt jäsa med bakduk i ca 40 min (till dubbel storlek).
När degen jäst färdigt dela den i 5 lika stora bitar och rulla till bollar. Lägg på en plåt och lägg en urvriden fuktig handduk över, låt vila i ca 10 min. Förbered under tiden den söta bönpasta och dela i 5 bollar á 35g.
När degen vilat färdigt ta en boll och platta ut till en rund cirkel, lägg en boll med söt bönpasta i mitten och baka in den. Stäng noga igen alla öppningar. Vänd sidan med "sömmen" nedåt, platta till bollen till en ca 1,5 cm. Upprepa med resten av bullarna. Låt jäsa en andra gång under en torr bakduk i ca 50 min.
Sätt ugnen på 175 grader.
Gör försiktigt en grop i mitten av bullen med fingret och strö i sesamfrön. Dutta med en fuktad enda av en brödkaveln så att fröna håller sig kvar.
Lägg ett bakplåtspapper över bullarna och lägg därefter på en lätt ugnsfast form, detta för att bullarna ska behålla sin platta form. Grädda i 10-15min i mitten av ugnen.
Låt svalna på galler under bakduk.
Blanda de torra ingredienserna i en bunke. Smält smöret, häll i grädden och mjölken och värm till 40 grader. Blanda i mjölken lite i taget, det kan hända att allt inte behövs. Knåda i ca 10 min till en jämn och fin deg som släpper kanterna. Låt jäsa med bakduk i ca 40 min (till dubbel storlek).
När degen jäst färdigt dela den i 5 lika stora bitar och rulla till bollar. Lägg på en plåt och lägg en urvriden fuktig handduk över, låt vila i ca 10 min. Förbered under tiden den söta bönpasta och dela i 5 bollar á 35g.
När degen vilat färdigt ta en boll och platta ut till en rund cirkel, lägg en boll med söt bönpasta i mitten och baka in den. Stäng noga igen alla öppningar. Vänd sidan med "sömmen" nedåt, platta till bollen till en ca 1,5 cm. Upprepa med resten av bullarna. Låt jäsa en andra gång under en torr bakduk i ca 50 min.
Sätt ugnen på 175 grader.
Gör försiktigt en grop i mitten av bullen med fingret och strö i sesamfrön. Dutta med en fuktad enda av en brödkaveln så att fröna håller sig kvar.
Lägg ett bakplåtspapper över bullarna och lägg därefter på en lätt ugnsfast form, detta för att bullarna ska behålla sin platta form. Grädda i 10-15min i mitten av ugnen.
Låt svalna på galler under bakduk.
Visningar: 515
Inlagt 2013-07-31 19:45:38






180 min