Receptbeskrivning
Ugnsbakad lax i hummersås
Ingredienser
för
4 prt lax (kravodlad eller msc märkt)
3 msk touch of taste hummerfond
1 dl vatten
1 dl crème fraiche
2.5 dl grädde (ekologisk)
2 tsk fransk senap
1 msk röd stenbitsrom (ej azofärgad)
1 msk dill (ekologisk) finklippt
peppar
3 msk touch of taste hummerfond
1 dl vatten
1 dl crème fraiche
2.5 dl grädde (ekologisk)
2 tsk fransk senap
1 msk röd stenbitsrom (ej azofärgad)
1 msk dill (ekologisk) finklippt
peppar
Beskrivning
1. Sätt ugnen på 200ºC.
2. Lägg laxen i ugnsfast form och peppra. Koka ihop vatten, fond, crème fraiche, grädde och senap i en kastrull.
3. Häll såsen över laxen och tillaga i ugn tills laxen är klar, ca 30 minuter.
4. Strö dill och rom över laxen.
Servera med pressad ekologisk potatis.
2. Lägg laxen i ugnsfast form och peppra. Koka ihop vatten, fond, crème fraiche, grädde och senap i en kastrull.
3. Häll såsen över laxen och tillaga i ugn tills laxen är klar, ca 30 minuter.
4. Strö dill och rom över laxen.
Servera med pressad ekologisk potatis.
Visningar: 907
Inlagt 2013-08-01 09:37:53