Receptbeskrivning

Kycklingsatay med nudelsallad

Ingredienser för
500 g kycklingfilé
2 msk soja
2 msk olja
1 tsk salt
2 krm svartpeppar, mald
1 st vitlöksklyfta
0.5 msk olja
1 tsk chilipulver
1 krm ingefära, mald
1 krm spiskummin
1 krm koriander
1 krm sambal olek, ca
1 msk farinsocker
0.5 tsk salt
100 g jordnötssmör, ca
1 msk lime eller citron, pressad
1.5 dl vatten
3 msk vatten under sjudningen
250 g äggnudlar
1 olja
1 st röd spansk peppar, liten, finhackad
1 st vitlöksklyfta, finhackad
4 st salladslökar
1 msk ingefära, färsk, finhackad
1 st öd paprika, strimlad
1 st gul paprika, strimlad
150 g sockerärter, färska, strimlade
2 msk japansk soja
2 krm svartpeppar,grovmalen


  0 min
 SvÃ¥righet: Medel
Beskrivning
1. KycklingBlanda marinaden.
2. Skär kycklingen i bitar.
3. Lägg ner i marinaden och låt ligga i en timme.
4. Trä upp på grillspett.
5. Grilla i ugn eller på grill 5-7 minuter. Snurra grillspetten då och då under grillning.
6. SataysåsSkala och finhacka vitlöken.
7. Hetta upp oljan i en kastrull.
8. Fräs vitlök och alla torra kryddor ca 1 minut under omrörning.
9. Blanda ner alla övriga ingredienser.
10. Koka upp och låt sjuda till såsen tjocknar, 3-4 minuter, rör om då och då.
11. Späd med vatten om det behövs när såsen värms upp igen för servering.
12. LÃ¥t den inte koka.
13. NudelsalladKoka nudlarna enligt beskrivning på förpackningen.
14. Fräs spansk peppar, vit- och salladslök och ingefära hastigt i olja.
15. Tillsätt paprika och sockerärter.
16. Blanda ner nudlarna.
17. Smaka av med soja och peppar. Salladen kan serveras varm eller kall.

Visningar: 463
Inlagt 2013-08-01 20:41:20