Receptbeskrivning
Het fläskfilé i kokosmjölk med zucchini och citron
Do Ris via Tasteline.com
Ingredienser
för
400 g fläskfilé(er)
1 st zucchini
4 st salladslök(ar) små
2 st vitlöksklyfta(or)
1 msk rapsolja
1 st röd chilifrukt hackad
1 tsk currypasta på burk grön eller gul
4 dl kokosmjölk lätt
1 st citron(er) rivet skal
0.5 st buljongtärning
basmatiris
1 st zucchini
4 st salladslök(ar) små
2 st vitlöksklyfta(or)
1 msk rapsolja
1 st röd chilifrukt hackad
1 tsk currypasta på burk grön eller gul
4 dl kokosmjölk lätt
1 st citron(er) rivet skal
0.5 st buljongtärning
basmatiris
Beskrivning
1. Skär filén i skivor. Skär zucchinin i bitar, salladslöken i tunna skivor och finhacka vitlök.
2. Stek fläskfilé i oljan tills den fått färg. Tillsätt sedan lök, vitlök och chili, stek i två minuter och tillsätt zucchinibitar. Stek ytterligare fem minuter och smula i buljongtärning och currypastan.
3. Häll i kokosmjölk och koka i 10-15 minuter. Riv i citronskal, rör runt.
Servera med basmatiris eller fullkornsnudlar.
Recept: Mia Troberg Elonq
Foto: Katja Kristoferson
2. Stek fläskfilé i oljan tills den fått färg. Tillsätt sedan lök, vitlök och chili, stek i två minuter och tillsätt zucchinibitar. Stek ytterligare fem minuter och smula i buljongtärning och currypastan.
3. Häll i kokosmjölk och koka i 10-15 minuter. Riv i citronskal, rör runt.
Servera med basmatiris eller fullkornsnudlar.
Recept: Mia Troberg Elonq
Foto: Katja Kristoferson
Visningar: 595
Inlagt 2013-08-02 23:25:33

