Receptbeskrivning
Lättlagad lasagne
Do Ris via Tasteline.com
Ingredienser
för
400 g nötfärs
2 st gul lök(ar)
2 msk margarin
1 st vitlöksklyfta(or)
1 krossade tomater
1.5 tsk salt
1 tsk svartpeppar, grovmalen
1 tsk basilika
1 tsk timjan
3 st äggula(or)
6 dl mild yoghurt
3 dl riven ost
12 st lasagneplattor
2 st gul lök(ar)
2 msk margarin
1 st vitlöksklyfta(or)
1 krossade tomater
1.5 tsk salt
1 tsk svartpeppar, grovmalen
1 tsk basilika
1 tsk timjan
3 st äggula(or)
6 dl mild yoghurt
3 dl riven ost
12 st lasagneplattor
Beskrivning
1. Sätt ugnen på 200 grader. Skala och hacka löken. Fräs den några minuter och pressa därefter i vitlöken.
2. Lägg i köttfärsen och bryn den. Tillsätt tomater, salt och kryddor. Rör om och låt allt puttra i 5 minuter. Vispa samman äggulor och yoghurt.
3. Tillsätt osten och blanda väl. Varva i en ugnssäker form av köttfärs, lasagneplattor och yoghurtsås. Avsluta med yoghurtsås på det sista lagret lasagneplattor. Grädda i nedre delen av ugnen ca 30 minuter.
Servera med ruccolasallad.
2. Lägg i köttfärsen och bryn den. Tillsätt tomater, salt och kryddor. Rör om och låt allt puttra i 5 minuter. Vispa samman äggulor och yoghurt.
3. Tillsätt osten och blanda väl. Varva i en ugnssäker form av köttfärs, lasagneplattor och yoghurtsås. Avsluta med yoghurtsås på det sista lagret lasagneplattor. Grädda i nedre delen av ugnen ca 30 minuter.
Servera med ruccolasallad.
Visningar: 563
Inlagt 2013-08-02 23:51:26