Receptbeskrivning

Hajmal med gräslök och citron

Ingredienser för


  0 min
 SvÃ¥righet: Medel
Beskrivning
En snabb fiskrätt

2 fileér hajmal (eller annan vitfisk)
salt och citronpeppar
3 msk smör
2 msk gräslök
1 msk pressad citron
Färskpotatis och en fräsch sallad till.

Tillagning
Måltiden tar ca 30 minuter att tillaga. Du börjar med att sätta på grytan med färskpotatis och göra iordning salladen. I mitt fall nöjde jag mig med en skivad tomat som jag ringlade lite olivolja över samt kryddade med salt, peppar och några färska basilikablad.

Börja med att smälta smöret i en stekpanna (gärna av teflon-/nonsticktyp). Smöret ska brynas (klart då det tystnar i stekpannan). Krydda fiskfileérna med salt och citronpeppar, lägg dessa i stekpannan och sänk temperaturen. Stek ca 2-3 minuter innan du vänder på fisken. När du nu vänt så häller du över den pressade citronen samt gräslöken. Stek i ytterligare några minuter.
Serveras direkt med kokt färskpotatis. Smakade utmärkt och jag lär göra detta igen.

Visningar: 1057
Inlagt 2013-08-10 15:45:38