Receptbeskrivning

Lätt Tropisk Pangasiusfile med currysås

Ingredienser för
1.5 dl grahamsmjöl
1 tsk curry
100 g margarin
1 tsk flingsalt
25 g smör
1 msk curry
3 msk matlagningsgrädde
2 krm flingsalt
3 msk vetemjöl


  1 min
 SvÃ¥righet: Medel
Beskrivning
1.Info: I burk coctailfrukt = 500 gram. Frukten används med fisken och spadet ur burken hälls i såsen. En burk på 500 gram blev nästan lite för mycket frukt och kanske räckt med ca. 300 gram.
2.Börja med att koka riset för det övriga går ganska snabbt att tillaga. Skär sedan fisken i mindre bitar. Jag delade först fileérna i 4 bitar på längden och sedan på tvären i ca. 3 cm.
3.Blanda grahamsmjöl och curry i en plastpåse och lägg fiskbitarna i påsen. Krama åt påsen längst upp så att det blir mycket luft i påsen och skaka om så paneras fisken på ett enkelt sätt.
4.Fisken ska stekas i rikligt med margarin, paneringen suger åt sej en hel del. Börja med att ta en rejäl klick smör i stekpannan och klicka sedan dit mer efter behov. Jag tror jag nästan använde 150 gram totalt. Stek fisken och vänd den då och då. Det går fort att steka den och tyvärr glömde jag ta tid men gissar på knappt 5 minuter. Plocka upp en bit och testa.
5.Låt coctailfrukten få rinna av i en sil och ner i en skål. Spader ska användas i såsen. Häll coctailfrukten ner i stekpannan med fisken i slutet av stektiden och vänd runt så allt blandar sej.
6.CURRYSÅS: Smält 25-50 gram margarin i en kastrull och tillsätt 1 msk curry och låt puttra upp innan du tillsätter 2-3 msk vetemjöl. Rör om så det blandar sej. Tillsätt spadet från coctailfrukten under omrörelse och tillsätt sedan även grädden. Rör om tills det börjar koka och låt småkoka några minuter. Smaka av med Maldon flingsalt citrus. Om såsen blev för tjock späd med lite vatten eller mjölk.

Serveras med ris och grönsallad

Visningar: 556
Inlagt 2013-08-10 15:45:44