Receptbeskrivning

Krusbärsmousse

Ingredienser för
1 st krusbär liter
1 msk strösocker
2 st ägg
1 msk strösocker
4 gelatinblad


  0 min
 SvÃ¥righet: Medel
Beskrivning
Koka upp vatten och 1 msk socker, lägg i krusbären och låt dem koka mjuka. Kör dem till puré i matberedare eller mixer. Låt purén svalna. Lägg gelatinbladen i blöt i kallt vatten. Dela äggen. Vispa gulor och socker vitt och pösigt. Rör nr krusbärspurén och gräddfilen. Smält gelatinet i några matskedar vin eller vatten på svag värme och rör ner det i smeten. Vispa vitorna till hårt skum och vänd ner dem försiktigt. Häll upp moussen i en serveringsskål eller i portionsformar och ställ kallt minst nägra timmar eller över natten. Garnera med flagad rostad mandel.

Visningar: 1386
Inlagt 2013-08-10 15:46:10