Receptbeskrivning
Krusbärskräm
Do Ris via Tasteline.com
Ingredienser
för
5 dl krusbär
4 dl vatten
2 dl socker
3 msk potatismjöl
mjölk till servering
mandelbiskvier ev
4 dl vatten
2 dl socker
3 msk potatismjöl
mjölk till servering
mandelbiskvier ev
Beskrivning
1. Skölj och snoppa bären. Koka upp bär, vatten och socker. Sänk värmen och låt bären koka försiktigt i ca fem minuter eller tills de spricker men ej är sönderkokta.
2. Blanda ut potatismjölet i 1 dl kalltvatten. Ta kastrullen från värmen och tillsätt redningen i en fin stråle samtidigt som du vispar.
3. Ge krämen ett snabbt uppkok. Låt krämen svalna under lock. Servera krämen ljummen eller kall med kall mjölk. Eller ännu lyxigare: med gräddmjölk och några mandelbiskvier.
Recept Mattias Montin
Foto: Jurek Holzer/Svenska Dagbladet/Scanpix
2. Blanda ut potatismjölet i 1 dl kalltvatten. Ta kastrullen från värmen och tillsätt redningen i en fin stråle samtidigt som du vispar.
3. Ge krämen ett snabbt uppkok. Låt krämen svalna under lock. Servera krämen ljummen eller kall med kall mjölk. Eller ännu lyxigare: med gräddmjölk och några mandelbiskvier.
Recept Mattias Montin
Foto: Jurek Holzer/Svenska Dagbladet/Scanpix
Visningar: 442
Inlagt 2013-08-10 15:46:15






15 min