Receptbeskrivning

Råg- och fröknäcke

Ingredienser för


  0 min
 SvÃ¥righet: Lätt
Beskrivning
3 ½ dl grovt rågmjöl
3 ½ dl havregryn
2 dl sesamfrön
2 msk svarta sesamfrön, för att det ser fint ut, kan uteslutas
2 ½ dl solrosfrön
1 ½ dl pumpakärnor
1 msk salt, lite knappt
1 tsk honung
6 ½ dl vatten

Blanda alla torra ingredienser
Rör ut honungen i ljummet vatten
Blanda allt till en smet
Smörj två ugnsplåtar mycket väl.
Fördela smeten på de två plåtarna och tryck ut ända ut i kanterna så att det blir så tunt som möjligt. Använd antingen en stekspade eller tryck ut med blöta händer
Grädda i 180° ugn i 10 minuter
Ta ut plåten och skär stavar eller rutor
Grädda ytterligare ca 25 minuter
Bryt isär bröden, lägg på ett galler och låt torka i ca 15 minuter. Stäng av ugnsvärmen efter 5 minuter. Kontrollera att knäckebröden har blivit helt torra. Om du inte gjort smeten riktigt tunn så kan de behöva en stund till i ugnen med värmen på för att inte bli sega.


Jag tycker att det är enklast att dela/skära rutor med en degskrapa, men en pizzaskärare eller kniv fungerar också.

http://attbaka.blogspot.se/2011/08/varldens-godaste-knackebrod.html

Visningar: 558
Inlagt 2013-08-05 11:21:24