Receptbeskrivning
Löksoppa & rostat bröd
Ingredienser
för
Beskrivning
Recepttips från Paulúns GI-Månad!
Ät enligt GI du också! Planera din månad med Paulúns GI-Månad för iPhone!
Löksoppa & rostat bröd
Skala lökarna, halvera dem och skiva fint. Värm upp oljan i en stor kastrull. Fräs löken och vitlöken på svag värme i cirka 20 minuter. Den långa tiden och den svaga värmen beror på att du ska karamellisera löken, det vill säga den ska inte brynas, utan bli mjuk, genomskinlig och få lätt guldgul färg. Tillsätt vattnet, vinet, fonden och lagerbladet. Låt soppan koka under lock på svag värme i 20 minuter. Smaka av med timjan och svartpeppar. Fördela kalkonskivorna och ostskivorna på bröden och gratinera i ugnen på 200 graders värme tills osten smälter.
Inköpslista:
4 gula lökar
2 msk olivolja
2 vitlöksklyftor
9 dl vatten
1 dl vitt vin
3 msk kycklingfond
1 lagerblad
1/2 tsk timjan
svartpeppar
4 skivor ljust osötat bröd
4 skivor mager ost
4 skivor rökt kalkon
Med vänlig hälsning,
Emily Olesen
Ät enligt GI du också! Planera din månad med Paulúns GI-Månad för iPhone!
Löksoppa & rostat bröd
Skala lökarna, halvera dem och skiva fint. Värm upp oljan i en stor kastrull. Fräs löken och vitlöken på svag värme i cirka 20 minuter. Den långa tiden och den svaga värmen beror på att du ska karamellisera löken, det vill säga den ska inte brynas, utan bli mjuk, genomskinlig och få lätt guldgul färg. Tillsätt vattnet, vinet, fonden och lagerbladet. Låt soppan koka under lock på svag värme i 20 minuter. Smaka av med timjan och svartpeppar. Fördela kalkonskivorna och ostskivorna på bröden och gratinera i ugnen på 200 graders värme tills osten smälter.
Inköpslista:
4 gula lökar
2 msk olivolja
2 vitlöksklyftor
9 dl vatten
1 dl vitt vin
3 msk kycklingfond
1 lagerblad
1/2 tsk timjan
svartpeppar
4 skivor ljust osötat bröd
4 skivor mager ost
4 skivor rökt kalkon
Med vänlig hälsning,
Emily Olesen
Visningar: 224
Inlagt 2013-08-06 18:33:16






30 min