Receptbeskrivning
Ugnsbakad lax med gorgonzola
Ingredienser
för
4 st laxfilé á 150 gram
160 g gorgonzolaost
4 msk crème fraiche
peppar
flingsalt
timjan
12 st tomat(er) romantica
100 g rucola
160 g gorgonzolaost
4 msk crème fraiche
peppar
flingsalt
timjan
12 st tomat(er) romantica
100 g rucola
Beskrivning
1. Sätt ugnen på 200 g. Gör ett snitt i varje laxfilébit. Morsa ihop ost och crème fraiche med lite timjan. Tryck in osten i snittet och salta och peppra fisken. Baka i 20 minuter.
Sätt på grillvärme de sista 5 minutrarna.
2. Halvera tomaterna och lägg ut tomater och ruccola på tallrikar. Lägg fisken ovanpå.
Recept: Mia Troberg Elonq
Foto: Emma Mattsson
Rekvisita: Klippan Yllefabrik, Jean Dubost, Laguiole
Näringsinnehåll:
Kalorier: 460 kcal
Kolhydrater: 3,6 g
Protein: 37,8 g
Fett: 32,7 g
Sätt på grillvärme de sista 5 minutrarna.
2. Halvera tomaterna och lägg ut tomater och ruccola på tallrikar. Lägg fisken ovanpå.
Recept: Mia Troberg Elonq
Foto: Emma Mattsson
Rekvisita: Klippan Yllefabrik, Jean Dubost, Laguiole
Näringsinnehåll:
Kalorier: 460 kcal
Kolhydrater: 3,6 g
Protein: 37,8 g
Fett: 32,7 g
Visningar: 517
Inlagt 2013-08-05 21:03:05

