Receptbeskrivning
Limemarinerad manchego
Ingredienser
för
1 kg manchegoost
2 st lime
2 msk rosépeppar
1 msk koriander, mald
1 l olivolja
2 st lime
2 msk rosépeppar
1 msk koriander, mald
1 l olivolja
Beskrivning
1. 2–6 veckor före: Skär osten i stora rejäla bitar. Skölj limen noga i ljummet vatten och skär i klyftor. Varva ost, limeklyftor, rosépeppar och koriÂander i en stor glasburk. Häll över olivoljan sÃ¥ att den täcker helt och hÃ¥llet.
2. Låt osten stå i kylskåpet 2–6 veckor. Ju längre tid, desto bättre.
3. Servering: Låt glasburken stå i rumstemperatur ca 2 timmar innan osten ska serveras.
2. Låt osten stå i kylskåpet 2–6 veckor. Ju längre tid, desto bättre.
3. Servering: Låt glasburken stå i rumstemperatur ca 2 timmar innan osten ska serveras.
Visningar: 115
Inlagt 2013-08-06 11:56:26






0 min