Receptbeskrivning

Lasagne

Ingredienser för
9 ägg- och glutenfria lasagneplattor
vegetarisk sås
1-1.5 gula lökar i skivor
1 pressad vitlöksklyfta (kan uteslutas)
2 paprikor skurna i bitar
1 zucchini i skivor
2 msk olja
1 dl grönsaksbuljong (se länk nedan)
1 burk krossade tomater (à 400 g)
2 tsk oregano
1 tsk salt
2 krm peppar
köttfärssås
400 g köttfärs
1 hackad gul lök
2 msk olja
1 burk krossade tomater (à 400 g)
1 tsk salt
1 tsk oregano
1 tsk timjan
2 krm svartpeppar
bechamelsås
5 msk majsstärkelse
10 dl havrebaserad dryck
3 msk mjölkfritt flytande margarin
1 tsk salt
1 krm peppar


  0 min
 SvÃ¥righet: Medel
Beskrivning
Välj antingen att göra den vegetariska såsen eller köttfärssåsen till lasagnen. Vegetarisk sås: Fräs lök, vitlök och grönsaker i olja. Tillsätt Grönsaksbuljong, tomater och kryddor. Koka under lock ca 10 minuter. Smaka av med salt och peppar. Köttfärssås: Fräs köttfärs och lök i oljan. Tillsätt tomatkross och kryddor. Låt puttra ca 5 minuter. Bechamelsås: Vispa ut majsmjölet med lite av havredrycken i en kastrull. Tillsätt resten av havredrycken och margarinet. Låt koka upp under omrörning. Smaksätt med salt och peppar. Sätt ugnen på 225°C. Varva bechamelsås, plattor och köttfärssås eller vegetarisk sås i en form, ca 20 x 30 cm (för 4 port). Börja och avsluta med bechamelsås. Grädda mitt i ugnen i ca 25 minuter.

Visningar: 602
Inlagt 2013-08-06 17:51:40