Receptbeskrivning

Canelloni med spenat och ricotta

Ingredienser för
1 gul lök
2 vitlöksklyftor
8 marinerade soltorkade tomater
150 g färsk spenat
1 msk olivolja
250 g ricottaost
salt och peppar
2 msk hackad oregano eller timjan
200 g färska lasagneplattor
1 burk pastasås med oliver à ca 400 g
1 dl riven parmesanost


  0 min
 SvÃ¥righet: Medel
Beskrivning
Sätt ugnen på 225ºC. Skala och hacka lök och vitlök. Skär tomaterna i bitar. Fräs lök, vitlök och spenat i oljan så att det mjuknar och vätskan kokat in. Ta stekpannan från värmen och rör ner tomaterna och osten. Smaksätt med kryddorna. Häll knappt hälften av pastasåsen i en ugnssäker form. Skär lasagneplattorna i ca 12 cm långa bitar. Lägg ut fyllningen som en sträng mitt på plattorna. Rulla ihop och lägg rullarna med skarven nedåt i formen. Häll resten av pastasåsen över rullarna och strö på osten. Sätt in formen mitt i ugnen ca 20 minuter. Servera canellonin med sallad. För alla Rätten innehåller gluten, laktos, ägg och mjölkprotein.
Gör glutenfri: använd glutenfria lasagneplattor (kan innehålla ägg).
Gör laktosfri: byt ut ricottaosten mot laktosfri cream cheese.
Gör äggfri: känsliga allergiker bör välja ost utan konserveringsmedlet E1105 lysozym.

Visningar: 478
Inlagt 2013-08-06 19:37:36