Receptbeskrivning

Toves enkla fiskgratäng

Ingredienser för
1 kg fast potatis
2 st gula lökar
2 dl vispgrädde
200 g färsk bladspenat
600 g torskfilé
2 msk färskriven pepparrot
2 dl lagrad ost, riven (t.ex. västerbotten el par
3 msk smör
1 msk olivolja
salt och nymald svartpeppar


  0 min
 SvÃ¥righet: Medel
Beskrivning
1. Skala och koka potatisen mjuk i saltat vatten.
2. Sätt ugnen på 225 grader.
3. Skala och strimla löken och fräs i 1 msk smör ca 5 minuter tills den är mjuk.
4. Tillsätt grädde och bladspenat. Låt spenaten ånga på låg värme tills den är mjuk.
5. Skär torsken i bitar och lägg i en ugnsform. Krydda med salt och peppar. Riv över pepparrot och strö över osten.
6. Häll på grädde, lök och spenat.
7. Häll av potatisen och stompa tillsammans med 2 msk smör. Krydda med salt och peppar.
8. Täck formen med potatisstompet och ringla olja på toppen.
9. Gratinera i mitten av ugnen ca 25 minuter.

Visningar: 519
Inlagt 2013-08-07 10:04:38