Receptbeskrivning
Indiska kycklingfärsbiffar
Ingredienser
för
500 g kycklingfärs
0.75 dl ströbröd
2 msk mjölk
1 st gul lök
1 st ägg
1 msk red curry paste
2 tsk curry
salt och peppar
1 st vitlöksklyfta
2 msk smör eller olja
0.75 dl ströbröd
2 msk mjölk
1 st gul lök
1 st ägg
1 msk red curry paste
2 tsk curry
salt och peppar
1 st vitlöksklyfta
2 msk smör eller olja
Beskrivning
1. Blanda ihop ströbröd och mjölk i en bunke och låt svälla i 10 minuter.
2. Hacka löken fint och stek hälften i stekpanna gyllenbrunt. Blanda ner löken, ägget, vitlöken, curry och curry pastan i bunken med ströbrödblandningen och blanda runt. Tillsätt kycklingfärsen och blanda runt ordentligt.
3. Rulla biffar av kycklingfärsen, ca 10 stycken.
4. Sätt en stekpanna på hög värme och häll på olja eller smör. Testa hettan i pannan genom att lägga ner en liten bit biffröra i pannan, fräser det om biten är det dags att börja steka biffarna.
5. Stek ca 1 minut på vardera sida, sänk sedan värmen och lägg på ett lock. Efter fem minuter lyft på locket och vänd på biffarna. Låt steka i fem minuter till, kontrollera sedan om biffarna är genomstekta.
6. Servera med till exempel hel bulgur och örtcremefraiche.
2. Hacka löken fint och stek hälften i stekpanna gyllenbrunt. Blanda ner löken, ägget, vitlöken, curry och curry pastan i bunken med ströbrödblandningen och blanda runt. Tillsätt kycklingfärsen och blanda runt ordentligt.
3. Rulla biffar av kycklingfärsen, ca 10 stycken.
4. Sätt en stekpanna på hög värme och häll på olja eller smör. Testa hettan i pannan genom att lägga ner en liten bit biffröra i pannan, fräser det om biten är det dags att börja steka biffarna.
5. Stek ca 1 minut på vardera sida, sänk sedan värmen och lägg på ett lock. Efter fem minuter lyft på locket och vänd på biffarna. Låt steka i fem minuter till, kontrollera sedan om biffarna är genomstekta.
6. Servera med till exempel hel bulgur och örtcremefraiche.
Visningar: 612
Inlagt 2013-08-08 11:53:46






45 min