Receptbeskrivning
Ingredienser för
400 g ryggbiff
0.5 st ananas(er)
4 st grillspett av trä
4.5 dl ananasjuice
1 dl soya
1 dl farinsocker
1 st vitlöksklyfta(or) pressad
1 ingefära riven
ris


  45 min
 SvÃ¥righet: Medel
Beskrivning
Teriyaki är en japansk matlagningsteknik som går ut på att tillaga maten i en söt sojabaserad marinad. 1. Skär köttet i ca 2,5cm stora kuber. 2. Gör marinaden genom att blanda juice, soja, farinsocker, vitlök och finriven ingefära. Låt köttet ligga i marinaden i ca 2 timmar i kylskåpet. 3. Skär ananasen i lagom stora bitar och trä biff och ananas om vartannat på grillspett. 4. Värm en stekpanna och lägg i spettet. Bryn det på hög värme på alla fyra sidorna och sänk sedan till medeltempertur. 6 minuters stekning för ett kött som är blodigt eller rare och 8 min för lätt rosa kött. Serveras med ris. Recept: Sofia Eriksson
Foto: Katja Kristoferson

Visningar: 495
Inlagt 2013-08-08 19:00:46