Receptbeskrivning

Chokladtryffel

Ingredienser för
Tryffel
125 g mörk choklad, t ex marabou
0.75 dl vispgrädde
Glasering
125 g mörk choklad
1 msk olja


  120 min
 Svårighet: Lätt
Beskrivning
Bryt chokladen i bitar och lägg i en bunke tillsammans med grädden
Smält i vattenbad
Låt svalna och rör kraftigt tills massan är kall och luftig
Lägg små klickar med en sked på bakplåtspapper.
Ställ i kylen ca 1 timme så de blir riktigt kalla
Smält chokladen till glaseringen med oljan.
Den får inte bli för varm, kolla t ex att en droppe choklad på handleden känns sval.
Doppa de kalla tryffelklickarna i den smälta blockchokladen och lägg dem på ett nytt bakplåtspapper att stelna

Ett alternativ till att glasera dem är att klicka tryffelsmeten i knäckformar

Visningar: 145
Inlagt 2012-02-05 19:20:05