Receptbeskrivning
Lingontryffel
Ingredienser
för
250 g mörk choklad, t ex marabou
20 g smör
1 dl vispgrädde
0.5 dl rårörda lingon
20 g smör
1 dl vispgrädde
0.5 dl rårörda lingon
Beskrivning
Hacka chokladen.
Smält smöret i en kastrull och häll i grädden.
Värm tills blandningen nästan kokar och ta från plattan.
Låt chokladen smälta i grädden.
Blanda i lingonen och rör till en slät blank smet.
Skeda ner tryffelsmeten i ischokladformar. Det blir ca 40 st
Ställ i kylskåpet att stelna i minst en timme
Smält smöret i en kastrull och häll i grädden.
Värm tills blandningen nästan kokar och ta från plattan.
Låt chokladen smälta i grädden.
Blanda i lingonen och rör till en slät blank smet.
Skeda ner tryffelsmeten i ischokladformar. Det blir ca 40 st
Ställ i kylskåpet att stelna i minst en timme
Visningar: 256
Inlagt 2012-02-05 18:24:14

