Receptbeskrivning
Korv Stroganoff
Ingredienser
för
600 g falukorv hög kötthalt
1 st gul lök(ar)
1 msk smör
3 msk tomatpuré
2 tsk dijonsenap
salt och peppar
2 dl matlagningsgrädde
persilja hackad
6 dl råris kokt
1.5 dl gröna ärtor
1 st gul lök(ar)
1 msk smör
3 msk tomatpuré
2 tsk dijonsenap
salt och peppar
2 dl matlagningsgrädde
persilja hackad
6 dl råris kokt
1.5 dl gröna ärtor
Beskrivning
En korv med hög kötthalt eller kalkonkorv istället för vanlig falukorv. Matlagningsgrädden kan bytas ut mot havre- eller sojagrädde. Ärterna i riset ger fibrer, protein och vitaminer. Råris är förstås lite bättre än vanligt ris. 1. Skär korven i ganska små bitar. Skala och hacka löken. Bryn korv och lök. Tillsätt tomatpurén, senapen och späd med grädde. 2. Krydda med salt och peppar och koka några minuter. Servera med kokt råris blandat med gröna ärter. Recept: Mia Troberg Elonq
Foto: Stefan Mattsson
Rekvisita: Jean Dubost, Laguiole, Design Inwest Näringsinnehåll:
Kalorier: 507 kcal
Kolhydrater: 43 g
Protein: 24 g
Fett: 25 g
Foto: Stefan Mattsson
Rekvisita: Jean Dubost, Laguiole, Design Inwest Näringsinnehåll:
Kalorier: 507 kcal
Kolhydrater: 43 g
Protein: 24 g
Fett: 25 g
Visningar: 490
Inlagt 2013-08-09 21:53:13

