Receptbeskrivning

Maxad bönsallad 

Ingredienser för
ingredienser
150 g sockerärter
150 g haricot vert
1 paket frysta sojabönor (à 250 g)
1 rödlök
1 burk kronärtskockshjärtan (à ca 400 g)
1 burk stora vita bönor (à ca 400 g)
1 burk grillad paprika (à 200 g)
1 dl kalamataoliver
dressing
0.5 dl dijonnaise (senapsmajonnäs)
0.5 dl olivolja
1 msk vitvinsvinäger
0.5 tsk salt
1 krm peppar


  0 min
 SvÃ¥righet: Medel
Beskrivning
Ansa sockerärter och haricots verts. Koka dem mjuka i lättsaltat vatten, 2-4 minuter. Häll av och spola dem i kallt vatten så håller de spänsten. Tillaga sojabönorna enligt anvisning på förpackningen. Skala, halvera och skiva löken. Häll av och skär kronärtskockorna i kvartar. Häll av och skölj de vita bönorna. Häll av oljan från paprikan. Blanda haricots verts, sockerärter, sojabönor, lök, kronärtskockor, vita bönor och grillad paprika. Dressing: Vispa ihop ingredienserna till dressingen med salt och peppar. Blanda med salladen. För alla Fri från gluten, laktos och mjölkprotein, men kontrollera innehållet i dijonnaisen.
Gör äggfri: ersätt dijonnaisen med 2 msk dijonsenap och 2 msk äggfri majonnäs (för 6 port). 

Visningar: 698
Inlagt 2013-08-10 07:45:30