Receptbeskrivning
Fläskfilé i ost- och senapssås
Ingredienser
för
600 g fläskfilé
1 st gul lök(ar)
1 st vitlöksklyfta
0.75 tsk salt
1 krm svartpeppar
2.5 dl matlagningsgrädde
1 dl vitt vin torrt
1 msk vetemjöl
2 msk kalvfond
1 msk fransk senap
1 dl kvibille präst
1 st gul lök(ar)
1 st vitlöksklyfta
0.75 tsk salt
1 krm svartpeppar
2.5 dl matlagningsgrädde
1 dl vitt vin torrt
1 msk vetemjöl
2 msk kalvfond
1 msk fransk senap
1 dl kvibille präst
Beskrivning
Skär köttet i skivor. Skala och hacka löken och vitlöken fint. Bryn köttet i smöt & rapsolja i en stekpanna. Krydda med salt och peppar. Vispa ihop grädde, vin, lök, mjöl, fond och senap i en gryta. Låt koka upp under vispning.
Lägg över kött i grytan. Låt köttet koka i såsen i 3-5 min. Ta grytan från värmen. Rör i osten. Strö gärna över hackad persilja. Servera med kokt ris och grönsaker
Lägg över kött i grytan. Låt köttet koka i såsen i 3-5 min. Ta grytan från värmen. Rör i osten. Strö gärna över hackad persilja. Servera med kokt ris och grönsaker
Visningar: 568
Inlagt 2013-08-10 07:55:42