Receptbeskrivning
Raw food: chokladmoussetårta med hallontopping
Ingredienser
för
Hallontopping
7 dl hallon tinade2 dl kokosolja
3 msk agavesirap
Botten
1.5 dl mandel 1.5 dl pecannötter
3 msk kokosolja
1 msk raw cacao powder
1 tsk agavesirap
1 tsk citronjuice
Chokladmousse
5 dl cashewnötter blötlagda3 dl raw cacao powder
2 st avokado
2 st banan(er)
8 st dadlar blötlagda
1 dl agavesirap
1 dl vatten
Topping
hallon jordgubbar
vinbär
citronmeliss
kakaonibs
Beskrivning
30 min + 10 tim i kylen
12 bitar:
Börja med att blötlägga cashewnötter över natten.
1. Botten: Smält kakaon med kokosoljan i vattenbad.
Mixa nötterna till ett grovt mjöl i en matberedare. Tillsätt resten av ingredienserna och blanda ihop.
Klä en springform med löstagbar kant med ett smörpapper i botten. Bred ut nötblandningen jämnt fördelat och ställ in i kylen.
2. Hallontopping: Värm hallonen i en kastrull försiktigt tillsammans med agavesirapen. Mixa samman med en stavmixer.
Smält kokosoljan i vattenbad till samma temperatur som hallonen. Tillsätt kokosoljan till hallonen och blanda ihop. Låt svalna något.
3. Chokladmousse: Mixa nötterna till ett fint mjöl i en matberedare, tillsätt resten av ingredienserna och mixa samman till en slät mousse.
4. Bred ut chokladmoussen på botten i formen och häll på den avsvalnade hallonsåsen. Ställ kallt i kylen minst 10 timmar, gärna över natten.
5. Garnera den färdiga tårtan med hallon, jordgubbar, vinbärsklasar, cacaonibs och citronmelissblad
12 bitar:
Börja med att blötlägga cashewnötter över natten.
1. Botten: Smält kakaon med kokosoljan i vattenbad.
Mixa nötterna till ett grovt mjöl i en matberedare. Tillsätt resten av ingredienserna och blanda ihop.
Klä en springform med löstagbar kant med ett smörpapper i botten. Bred ut nötblandningen jämnt fördelat och ställ in i kylen.
2. Hallontopping: Värm hallonen i en kastrull försiktigt tillsammans med agavesirapen. Mixa samman med en stavmixer.
Smält kokosoljan i vattenbad till samma temperatur som hallonen. Tillsätt kokosoljan till hallonen och blanda ihop. Låt svalna något.
3. Chokladmousse: Mixa nötterna till ett fint mjöl i en matberedare, tillsätt resten av ingredienserna och mixa samman till en slät mousse.
4. Bred ut chokladmoussen på botten i formen och häll på den avsvalnade hallonsåsen. Ställ kallt i kylen minst 10 timmar, gärna över natten.
5. Garnera den färdiga tårtan med hallon, jordgubbar, vinbärsklasar, cacaonibs och citronmelissblad
Visningar: 196
Inlagt 2013-08-10 10:32:41






30 min