Receptbeskrivning
Raw grönsaksnudlar med curry- och cashewsås
Ingredienser
för
1 st morot
1 rättika
1 st zucchini
1 st morot skalad
1 st paprika
2 st dadlar blötlagda
2 msk gojibär blötlagda
1 st vitlöksklyfta(or)
2 cm ingefära skalad
1 cm chilipeppar urkärnad
1 tsk curry
1 msk kokosfett ekologiskt
1 tsk lantbuljongpulver
1 dl vatten
1 msk citronsaft
svartpeppar och salt, efter smak
körsbärstomater torkade
1 rättika
1 st zucchini
Cashewsås
1 dl cashewnötter 1 st morot skalad
1 st paprika
2 st dadlar blötlagda
2 msk gojibär blötlagda
1 st vitlöksklyfta(or)
2 cm ingefära skalad
1 cm chilipeppar urkärnad
1 tsk curry
1 msk kokosfett ekologiskt
1 tsk lantbuljongpulver
1 dl vatten
1 msk citronsaft
svartpeppar och salt, efter smak
Tillbehör
spenat eller ruccolakörsbärstomater torkade
Beskrivning
1. Gör tomaterna dagen innan: Halvera körsbärtomaterna. Lägg i en form och ringla över lite olivolja. Strö över flingsalt och svartpeppar och sätt in i ugnen på lägsta värme i ca 12 timmar.
2. Mixa samman alla ingredienser till cashewsåsen med hjälp av en matberedare. Smaka av såsen med salt och peppar.
3. Skala morot och rättika och skölj zucchinin till nudlarna. Använd dig av en grönsakssvarv eller en potatisskalare och skär långa tunna strimlor av grönsakerna.
4. Blanda ihop grönsaksnudlarna med cashewsåsen och vänd ner ruccola eller spenat.
Toppa med torkade körsbärstomater.
Recept: Mari Berman
Foto: Linnea Swärd
2. Mixa samman alla ingredienser till cashewsåsen med hjälp av en matberedare. Smaka av såsen med salt och peppar.
3. Skala morot och rättika och skölj zucchinin till nudlarna. Använd dig av en grönsakssvarv eller en potatisskalare och skär långa tunna strimlor av grönsakerna.
4. Blanda ihop grönsaksnudlarna med cashewsåsen och vänd ner ruccola eller spenat.
Toppa med torkade körsbärstomater.
Recept: Mari Berman
Foto: Linnea Swärd
Visningar: 294
Inlagt 2013-08-10 10:43:43






15 min