Receptbeskrivning
Cosmic carrot
Ingredienser
för
0.5 dl pinjenötter
2 st dadlar urkärnade
2 tsk spiskummin
2 havssalt stora nypor
vatten
2 dl svarta sesamfrön
salladsblad eller kålblad
2 st dadlar urkärnade
2 tsk spiskummin
2 havssalt stora nypor
vatten
2 dl svarta sesamfrön
salladsblad eller kålblad
Beskrivning
Ingredienser
3 st morötter, skalade och rivna
0,5 dl pinjenötter
3 dl mandelpulpa, (efter mandelmjölken) eller 3 ½ dl mandel, hackad
2 st dadlar, urkärnade
2 tsk spiskummin
2 nypa(or) havssalt, stora nypor
saften av en citron
rivet skal av 1/2 citron
vatten
2 dl svarta sesamfrön
Tillbehör
salladsblad, eller kålblad
zucchinihummus
Golden Inca sås
Ca 25-30 bollar:
Mixa alla ingredienser och späd med lite vatten tills det går att rulla fina bollar av smeten, rulla bollarna i svarta sesamfrön. Torka falafeln på 41 grader (ca 8 timmar) eller i vanlig ugn på 50 grader (ca 7 timmar). Servera falafeln i ett vackert sallads- eller kålblad och lägg en klick Zucchinihummus och Golden Inca sås. Jag äter med händerna och drömmer mig bort till Fjärran Östern.
Recept: Reneé Voltaire
3 st morötter, skalade och rivna
0,5 dl pinjenötter
3 dl mandelpulpa, (efter mandelmjölken) eller 3 ½ dl mandel, hackad
2 st dadlar, urkärnade
2 tsk spiskummin
2 nypa(or) havssalt, stora nypor
saften av en citron
rivet skal av 1/2 citron
vatten
2 dl svarta sesamfrön
Tillbehör
salladsblad, eller kålblad
zucchinihummus
Golden Inca sås
Ca 25-30 bollar:
Mixa alla ingredienser och späd med lite vatten tills det går att rulla fina bollar av smeten, rulla bollarna i svarta sesamfrön. Torka falafeln på 41 grader (ca 8 timmar) eller i vanlig ugn på 50 grader (ca 7 timmar). Servera falafeln i ett vackert sallads- eller kålblad och lägg en klick Zucchinihummus och Golden Inca sås. Jag äter med händerna och drömmer mig bort till Fjärran Östern.
Recept: Reneé Voltaire
Visningar: 320
Inlagt 2013-08-10 10:47:58






7 min