Receptbeskrivning

Rotfruktssallad & ansjovisvinägrett

Ingredienser för
400 g potatis
300 g morötter
200 g kålrot
200 g palsternacka
1 l vatten
2 st tärningar grönsaksbuljong
0.5 tsk salt
1 dl hackad dill
1 dl hackad gräslök
1 st hackad vitlöksklyfta
4 st ansjovisfiléer
2 tsk ansjovisspad
0.5 dl buljong från rotfruktskoket
2 tsk äppelcidervinäger
0.75 dl kallpressad rapsolja
salt
nymald vitpeppar


  0 min
 SvÃ¥righet: Medel
Beskrivning
1. Skala potatis och rotfrukter och skär dem i mindre bitar.
2. Koka upp vatten, buljong och salt. Koka rotfrukterna 5 minuter.
3. Lägg i potatisen och fortsätt koka cirka 8 minuter. Potatis och rotfrukter ska vara mjuka, men inte mosiga. Häll av buljongen, men spara 1/2 dl till dressingen.
4. Dressingen: Mixa ingredienserna med en mixerstav och smaka av med salt och peppar.
5. Blanda rotfrukter och dressing.

Visningar: 644
Inlagt 2012-02-05 20:33:51