Receptbeskrivning
Köttfärslimpa med äppeltzatziki och pressad potatis
Anders Frendin via Ica.se
Ingredienser
för
ingredienser
900 g mjölig potatis 0.5 dl ströbröd
1 dl mjölk
500 g nötfärs
2 ägg
2 msk fransk senap
salt och peppar
tzatziki
1 grönt äpple 1 msk riven pepparrot
2 dl matyoghurt (10 %)
salt och peppar
125 g medelhavsmix (salladsblandning)
Beskrivning
Sätt ugnen på 175°C. Skala och koka potatisen i saltat vatten. Blanda ströbrödet med mjölken och låt svälla ca 5 minuter. Tillsätt färs, ägg, senap, 1 tsk salt och 2 krm peppar och blanda noga. Forma till två ganska tunna limpor och lägg över på en välsmord ugnsplåt. Sätt in mitt i ugnen ca 25 minuter. Riv äpplet och blanda med pepparrot och yoghurt, smaka av med salt och peppar. Pressa den kokta potatisen och skär upp limporna i skivor. Servera med tzatziki och sallad. För alla Läs noga ingrediensförteckningen på mixen.
Glutenfri: använd glutenfritt ströbröd.
Laktosfri: använd laktosfri mjölk och yoghurt.
Mjölkproteinfri: använd mjölkfritt ströbröd, byt ut mjölken mot havre-, soja- eller risalternativ. Byt ut yoghurten mot sour supreme (innehåller soja).
Äggfri: uteslut äggen.
Glutenfri: använd glutenfritt ströbröd.
Laktosfri: använd laktosfri mjölk och yoghurt.
Mjölkproteinfri: använd mjölkfritt ströbröd, byt ut mjölken mot havre-, soja- eller risalternativ. Byt ut yoghurten mot sour supreme (innehåller soja).
Äggfri: uteslut äggen.
Visningar: 557
Inlagt 2013-08-10 13:24:35






0 min.jpg)