Receptbeskrivning
SJÖMANSBIFF PÅ UTSKUREN BIFF
Ingredienser
för
4 putsade biffar à 150 g
2 stora rödlökar, skivade
20 små färskpotatisar, delade på mitten
1 msk brun farin
1 msk balsamico-vinäger
0.5 mörkt öl
2 -3 lagerblad
färsk timjan ( eller 0.5 tsk torkad )
hönsbuljong ( tärning )
salt
peppar
smör och olja till stekning
2 stora rödlökar, skivade
20 små färskpotatisar, delade på mitten
1 msk brun farin
1 msk balsamico-vinäger
0.5 mörkt öl
2 -3 lagerblad
färsk timjan ( eller 0.5 tsk torkad )
hönsbuljong ( tärning )
salt
peppar
smör och olja till stekning
Beskrivning
1. Dela biffarna och stek dem vackert bruna i smör och lite olja. Salta och peppra. Stek inte biffarna för länge om man inte vill ha dem välstekta. Ta upp biffarna på en tallrik. Lägg löken i pannan, tillsätt mer smör om det behövs. Salta, peppra och strö över farinsockret. Rör om och stek löken brun. Tillsätt vinäger rör om och häll över ölet och lite buljong. Slå alltsammans i en kastrull och lägg i potatisen, timjan och lagerblad. Potatisen ska täckas av skyn häll i mer buljong om det behövs. Koka 10 – 12 minuter eller tills potatisen är klar. Lägg ner biffarna med den sky som bildats. Koka upp, smaka av och strö hackad persilja över. Servera med saltgurka och en god senap. Gärna i djup tallrik.
Visningar: 246
Inlagt 2013-08-10 17:32:27






0 min