Receptbeskrivning
Asiatiska fiskbiffar med nudelsallad & limeyoghurt
Ingredienser
för
600 g koljafiléer färsk
2 st ägg
1 st vitlöksklyfta(or)
3 röd chilifrukt
1 st lime
rapsolja
salt och svartpeppar
250 g risnudlar
1 st broccolihuvud
1 st gul paprika
3 röd chilifrukt
3 tsk honung
1 st lime
rapsolja
salt
200 g turkisk yoghurt
1 tsk honung
salt och svartpeppar
2 st ägg
1 st vitlöksklyfta(or)
3 röd chilifrukt
1 st lime
rapsolja
salt och svartpeppar
250 g risnudlar
1 st broccolihuvud
1 st gul paprika
3 röd chilifrukt
3 tsk honung
1 st lime
rapsolja
salt
200 g turkisk yoghurt
1 tsk honung
salt och svartpeppar
Beskrivning
1. Sätt ugnen på 100 grader.
Tillred nudlarna enligt anvisning på paketet.
2. Fiskbiffar- Grovhacka 1 bit purjolök så att du får ca 1 dl. Finhacka 3 cm urkärnad chili och skala och grovhacka 1 bit ingefära och 1 vitlöksklyfta.
Ta bort eventuella ben ur fisken och lägg den i en matberedare tillsammans med löken, chilin, ingefäran, 2 ägg, saften från 1 lime, 1 1/4 tsk salt och 3 krm svartpeppar. Mixa tills du får en jämn konsistens och forma ca 8 st små biffar.
Hetta upp en panna med 1 msk olja och stek biffarna på medelvärme på båda sidor tills de har fått fin färg. Lägg över biffarna i en ugnsfast form och ställ in i ugnen på 100 grader tills det är dags för servering.
3. Limeyoghurt- Tvätta 1 lime och riv skalet. Blanda limeskal med 200 gram yoghurt och 1 tsk honung i en skål. Smaka av med 1 nypa salt och ca 1 tsk limesaft (resten av limesaften används till nudelsalladen). Ställ kallt i kylen.
4. Skär 1 broccolihuvud i buketter. Skala stjälken och skär den i bitar. Fräs broccolin i en varm panna med 1 msk olja och 1 nypa salt. Skölj och skär 1 paprika och ½ huvud isbergsallad i strimlor. Blanda broccolin, paprikan och salladen med nudlarna på ett fat.
5. Gör en marinad på 3 cm urkärnad finhackad chili, grovhackad koriander resten av limesaften, 3 tsk honung och 1 msk olja. Slå marinaden över nudelsalladen och smaka av med salt. Blanda runt ordenligt.
Näringsvärde:
457 KCAL
15 g fett
36 g protein
41 g kolhydrater
Recept och foto: Mari Bergman
Tillred nudlarna enligt anvisning på paketet.
2. Fiskbiffar- Grovhacka 1 bit purjolök så att du får ca 1 dl. Finhacka 3 cm urkärnad chili och skala och grovhacka 1 bit ingefära och 1 vitlöksklyfta.
Ta bort eventuella ben ur fisken och lägg den i en matberedare tillsammans med löken, chilin, ingefäran, 2 ägg, saften från 1 lime, 1 1/4 tsk salt och 3 krm svartpeppar. Mixa tills du får en jämn konsistens och forma ca 8 st små biffar.
Hetta upp en panna med 1 msk olja och stek biffarna på medelvärme på båda sidor tills de har fått fin färg. Lägg över biffarna i en ugnsfast form och ställ in i ugnen på 100 grader tills det är dags för servering.
3. Limeyoghurt- Tvätta 1 lime och riv skalet. Blanda limeskal med 200 gram yoghurt och 1 tsk honung i en skål. Smaka av med 1 nypa salt och ca 1 tsk limesaft (resten av limesaften används till nudelsalladen). Ställ kallt i kylen.
4. Skär 1 broccolihuvud i buketter. Skala stjälken och skär den i bitar. Fräs broccolin i en varm panna med 1 msk olja och 1 nypa salt. Skölj och skär 1 paprika och ½ huvud isbergsallad i strimlor. Blanda broccolin, paprikan och salladen med nudlarna på ett fat.
5. Gör en marinad på 3 cm urkärnad finhackad chili, grovhackad koriander resten av limesaften, 3 tsk honung och 1 msk olja. Slå marinaden över nudelsalladen och smaka av med salt. Blanda runt ordenligt.
Näringsvärde:
457 KCAL
15 g fett
36 g protein
41 g kolhydrater
Recept och foto: Mari Bergman
Visningar: 489
Inlagt 2013-08-11 09:02:20