Receptbeskrivning
Vårrulle på svamp med gravad oxfilé och svampskum
Ingredienser
för
1 st förpackning vårrulledeg
karljohansvamp
1 st purjolök
smör till stekning
100 g gravad oxfilé
svampskum:
200 g champinjoner
10 ml madeira
4 dl vatten
20 g torrmjölk
karljohansvamp
1 st purjolök
smör till stekning
100 g gravad oxfilé
svampskum:
200 g champinjoner
10 ml madeira
4 dl vatten
20 g torrmjölk
Beskrivning
1. Ansa och skär purjolöken i små bitar. Skär svampen i mindre bitar. Fräs purjolök och svamp i smör.
2. Fördela fyllningen på vårrulledegen. Vik ihop kanterna och klistra ihop med vatten. Fritera vårrullarna gyllenbruna i 190 grader i fritös, efter det att du gjort svampskummet nedan.
3. Svampskum: Skiva champinjonerna tunt. Fräs i smör så de blir gyllenbruna, inte brända. Låt dem rinna av i durkslag i 30 minuter.
4. Koka upp vatten och madeira med svampen. LÃ¥t koka i5 minuter.
5. Passera genom silduk, smaka av med salt och färskmald vitpeppar.
4.
Ta svampvätskan och tillsätt 20 g torrmjölk och mixa med stavmixer. Toppa fonden med skummet och servera.
6. Skär upp den gravade oxfilén i lövtunna skivor. Detta görs lättast i skärmaskin om oxfilén är fryst.
Servera med soppa och nyfriterad vårrulle.
2. Fördela fyllningen på vårrulledegen. Vik ihop kanterna och klistra ihop med vatten. Fritera vårrullarna gyllenbruna i 190 grader i fritös, efter det att du gjort svampskummet nedan.
3. Svampskum: Skiva champinjonerna tunt. Fräs i smör så de blir gyllenbruna, inte brända. Låt dem rinna av i durkslag i 30 minuter.
4. Koka upp vatten och madeira med svampen. LÃ¥t koka i5 minuter.
5. Passera genom silduk, smaka av med salt och färskmald vitpeppar.
4.
Ta svampvätskan och tillsätt 20 g torrmjölk och mixa med stavmixer. Toppa fonden med skummet och servera.
6. Skär upp den gravade oxfilén i lövtunna skivor. Detta görs lättast i skärmaskin om oxfilén är fryst.
Servera med soppa och nyfriterad vårrulle.
Visningar: 841
Inlagt 2012-02-05 21:45:02

