Receptbeskrivning

Kyckling och paprika med sval dippsås

Ingredienser för
400 g kycklingfilé
2 st röda paprikor
4 msk matolja
1 tsk currypulver
1 tsk mald gurkmeja
0.5 tsk mald spiskummin
0.5 tsk salt
2 dl gräddfil eller tjock yoghurt
1 msk färsk, finhackad eller torkad mynta, dill el
2 krm salt


  0 min
 Svårighet: Medel
Beskrivning
1. Blanda först kryddblandningen.
2. Skär kycklingfiléerna i långa, centimetertjocka strimlor. Vänd dem i kryddblandningen så att alla sidor täcks. Skär paprikan i långa, tunna strimlor.
3. Hetta upp rikligt med olja i en stekpanna. Frityrstek kycklingen i 1–2 minuter på varje sida. Tag upp och låt svalna en aning.
4. Servera kyckling, den svala dippsåsen och paprika i skålar som plockmat.

Visningar: 224
Inlagt 2012-02-05 22:46:10