Receptbeskrivning
Raw brownie med mintsmak
Ingredienser
för
Beskrivning
Http://katjasmat.se/raw-brownie/
Browniebotten
1,5 dl mandelmjöl
1 dl kakao (gärna raw)
1 nypa salt
1 nypa muskot (kan hoppas över)
0,5 dl lönnsirap
0,25 dl vatten (om det behövs)
0,5 tsk vaniljextrakt eller 1 krm malen vanilj
Blanda ihop alla torra ingredienserna. Rör sedan ner lönnsirapen och vaniljen och känn efter om du behöver tillsätta vatten. Det ska bli en relativt torr deg, ingredienserna ska hålla ihop, inte mer. Tryck ut degen i en form i lagom storlek. Jag har också gjort individuella brownies i muffinsformar.
Mintkräm
1 dl cashewnötter (blötlagda minst 2 timmar)
0,25 dl kokosmjölk
2 msk kokossmör
agave att söta med (originalreceptet förespråkar stevia, men jag tycker inte om det!)
pepparmintsarom
Mixa cashewnötter, kokosmjölk och kokossmör i en matberedare eller blender tills en jämn kräm formas. Smaka av med agave och pepparmintsarom. Bred över browniebotten och ställ kallt.
Chokladglasyr
1 dl lönnsirap
1 dl kakao
0,3 dl kokossmör
1 tsk vaniljextrakt eller 2 krm malen vanilj
1 nypa salt
Blanda alla ingredienser i en blender eller matberedare tills en glansig och slät glasyr bildas. Brev över brownien och låt stelna i kyl.
Browniebotten
1,5 dl mandelmjöl
1 dl kakao (gärna raw)
1 nypa salt
1 nypa muskot (kan hoppas över)
0,5 dl lönnsirap
0,25 dl vatten (om det behövs)
0,5 tsk vaniljextrakt eller 1 krm malen vanilj
Blanda ihop alla torra ingredienserna. Rör sedan ner lönnsirapen och vaniljen och känn efter om du behöver tillsätta vatten. Det ska bli en relativt torr deg, ingredienserna ska hålla ihop, inte mer. Tryck ut degen i en form i lagom storlek. Jag har också gjort individuella brownies i muffinsformar.
Mintkräm
1 dl cashewnötter (blötlagda minst 2 timmar)
0,25 dl kokosmjölk
2 msk kokossmör
agave att söta med (originalreceptet förespråkar stevia, men jag tycker inte om det!)
pepparmintsarom
Mixa cashewnötter, kokosmjölk och kokossmör i en matberedare eller blender tills en jämn kräm formas. Smaka av med agave och pepparmintsarom. Bred över browniebotten och ställ kallt.
Chokladglasyr
1 dl lönnsirap
1 dl kakao
0,3 dl kokossmör
1 tsk vaniljextrakt eller 2 krm malen vanilj
1 nypa salt
Blanda alla ingredienser i en blender eller matberedare tills en glansig och slät glasyr bildas. Brev över brownien och låt stelna i kyl.
Visningar: 195
Inlagt 2013-08-11 18:25:21






0 min