Receptbeskrivning
Räkor med curry och tomat
Ingredienser
för
ingredienser
400 g skalade räkor 4 prtioner pasta (gärna farfalle)
0.5 purjolök
1 rött äpple
1 msk curry
1 msk smör (eller margarin)
2 vitlöksklyftor
2 msk tomatpuré
500 g krossade tomater (chili)
2.5 dl matlagningsgrädde
salt och peppar
Beskrivning
Tina räkorna. Koka pastan enligt anvisningen på förpackningen. Ansa och strimla purjolöken. Skär äpplet i tärningar. Fräs purjo, äpple och curry hastigt i matfettet. Blanda i pressad vitlök, tomatpuré och tomatkross. Låt sjuda ca 5 minuter. Rör ner grädden. Smaka av med salt och peppar. Blanda i räkorna och låt allt bli varmt. Koka inte för då blir räkorna sega. Servera med pasta och gärna en sallad. För alla Gör glutenfri: Använd glutenfri pasta.Gör laktosfri: Använd matfett och matlagningsgrädde utan laktos.Gör mjölkproteinfri: Använd mjölkfritt matfett och byt ut matlagningsgrädden mot mjölkfritt ris-, havre- eller sojaalternativ.Gör äggfri: Använd äggfri pasta.
Visningar: 482
Inlagt 2013-08-11 20:50:06

