Receptbeskrivning

Tommys traditionella dillkött

Ingredienser för
800 g kalvhögrev
3 st morot
0.5 st purjolök
50 g dill
2 st lagerblad
3 dl grädde
0.5 dl ättika
0.75 dl socker
1 tsk dillfrön
5 st vitpepparkorn
maizenaredning
salt


  0 min
 Svårighet: Medel
Beskrivning
1. Skär köttet i 2x2 cm tärningar. Lägg i köttet i en kastrull och häll i vatten så att det täcker.
2. Koka i 2min och skumma av skummet som lägger sig på ytan.
3. Skär morötter och purjolök i 3cm tjocka skivor och tillsätt i kastrullen. Lägg i lagerblad, dillfrönoch vitpepparkorn.
4. Låt koka på låg värme i ca: 2h. Låt inte koka tort utan tillsätt vatten så att det hela tidentäcker köttet.
5. Koka tills köttet är mört och faller sönder. Tillsätt grädden, koka upp. Smaka av med sockeroch ättika. Lite i taget till önskad smak.
6. Red av med majzena-redning.
7. Hacka dillen och lägg i kastrullen. Servera köttet med kokt potatis

Visningar: 352
Inlagt 2013-08-12 18:01:31