Receptbeskrivning

Sommargryta med lax och primörer

Ingredienser för
1 bit pepparrot
1 knippe persilja
50 g smör
400 g laxfilé
250 g broccoli
100 g champinjoner
2 vitlöksklyftor
1 knippe vårlökar
4 dl grönsaksbuljong (tärning + vatten)


  0 min
 SvÃ¥righet: Medel
Beskrivning
Skala och riv pepparroten, hacka persiljan och blanda med rumstempererat smör. Skär laxen i cm-stora kuber och broccolin i buketter. Halvera champinjonerna och skiva vitlöksklyftorna. Skölj vårlöken och skär den i bitar. Koka upp grönsaksbuljongen i en gryta. Lägg i broccolin. Koka under lock 1 min. Vänd ner resten av ingredienserna i grytan och koka försiktigt 5 min under lock. Salta och peppra. Servera i djupa tallrikar. Garnera med lite persilja och lägg en klick persilje- och pepparrotssmör på toppen.

Visningar: 434
Inlagt 2013-08-12 19:07:07