Receptbeskrivning

Simon & Tomas Boeuf Bourguignon

Ingredienser för
2 msk smör
1 kg nötkött grytbitar högrev ytterlår eller fransyska
1 tsk salt
1.5 krm svartpeppar nymald
1 msk tomatpuré
2 msk mjöl
0.5 dl balsamvinäger
2 dl kalvbuljong
4 dl rött vin
280 g sidfläsk
200 g champinjoner
2 st vitlöksklyfta(or) grovhackade
1 syltlök (utan spad)
1 msk örtkrydda franska


  2 min
 SvÃ¥righet: Medel
Beskrivning
4 - 6 personer 1. Sätt ugnen på 175 grader. Hetta upp smör i en rymlig gryta och bryn grytbitarna i den, några åt gången. Salta och peppra. 2. Rör ner tomatpuré och låt fräsa med några minuter. Strö över mjöl och blanda väl. 3. Häll på balsamvinäger och låt koka in några minuter. Tillsätt kalvbuljong och rödvin. Sänk värmen och låt sjuda några minuter. 4. Strimla sidfläsk, skölj och skär champinjonerna i kvartar samt skala och grovhacka vitlöksklyftorna. Stek hastigt i smör och häll ingredienserna i grytan tillsammans med syltlöken och rör om. 5. Låt puttra cirka 1,5 timmar i ugn och strö över örtkryddorna de sista 10 minutrarna. Recept: Tomas Cederlund & Simon Davies
Foto: Katja Kristoferson

Visningar: 492
Inlagt 2013-08-12 19:11:30