Receptbeskrivning

Bön- och potatissallad

Ingredienser för
1 burk stora vita bönor (400 g)
10 färskpotatisar
1 tsk salt
100 g haricots verts
1 liten rödlök
1 msk strösocker
1 krm salt
3 msk vit balsamvinäger eller rödvinsvinäger
1 dl olivolja
rivet citronskal
nymald svartpeppar


  0 min
 SvÃ¥righet: Medel
Beskrivning
1. Dressing: Skala och strimla löken. Blanda runt löken med sockret tills löken börjar safta sig. Tillsätt salt och vinäger och blanda ihop. Blanda i oljan. 2. Skölj av bönorna med kallt vatten och låt dem rinna av. Vänd ner dem i dressingen och låt bönorna marinera i rumstemperatur ca 30 min. 3. Skölj potatisen väl eller skala den. Lägg potatisen i en kastrull, salta och häll på kokande vatten så att det precis täcker. Koka potatisen mjuk, ca 20 min. Låt rinna och ånga av. Dela eventuellt potatisen. 4. Förväll haricots vertsen i lättsaltat kokande vatten ca 10 min. Låt rinna av i ett durkslag. 5. Blanda den nykokta potatisen, haricots verts och de marinerade bönorna. Låt kallna. Garnera med citronskal och peppar.

Visningar: 432
Inlagt 2013-08-12 19:52:23